OM OSS

OM OSS

En gång i tiden var mensen en så pass besvärlig period i månaden att smärtstillande under flera dagar var ett måste för att ens kunna ta sig hemifrån. Humörsvängningar varvat med mörka tankar var vardagsmat. När Sara tillslut vidareutbildade sig inom holistisk hälsa fick hon upp ögonen för självläkning genom enkla och naturliga knep. Inte långt därefter kom en fix idé om att börja plastbanta. Sagt och gjort. Hemmet söktes igenom på jakt efter hormonstörande artiklar. Mensskydd, hudvård och köksredskap med syntetiska ämnen fick se sina sista dagar och byttes ut till ekologiska produkter.


När Claes torkat tårarna efter många av sina förlorade köksredskap gick han all in på ekologisk matlagningskonst. Redan efter en kort tid kunde de se de första förändringarna komma i Saras välmående. Några månader senare hade hon gått från att ha svårt att fungera till att knappt känna av de tidigare symtom som annars kommit som ett brev på posten. Att ta smärtstillande blev ett minne blott och med den nya energin föddes idén om att inspirera andra till att förhöja sitt välmående under sin mens. Efter att ha tagit en snabb titt på marknaden blev de ganska fort varse om att det saknades ett nytänkande och peppande koncept när det handlade om menscykeln.


Idag är visionen att menscykeln ska kännas så pass härlig att det finns energi för självförverkligande och utveckling. The Full Moon Box vill utmana mensskyddsproducenter att enbart jobba med ekologiska och rena produkter som är bra för människa och natur. Det är inte acceptabelt att menscykeln enbart ska vara förknippat med olust och obehag då den kan vara så mycket mer.

The Full Moon Box drivs av Sara Vogel och Claes Bilock. Sara är holistisk coach & leg. naprapat. Claes är kock och matkreatör med inriktning på ekologisk och läkande mat.